download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

FIAHrvatski Auto i Karting SavezZAGREBAČKI AUTOMOBILISTIČKI SAVEZAuto Klub Delta SportKrapinsko-Zagorska ŽupanijaTZ Kumrovec-Desinić-Zagorska SelaTerme TuheljHrvatska Turistička Zajednica

Facebook

YouTube

Austrijanci najbolji nakon prologa u Tuheljskim toplicama

  • Written by 
  • Petak, 03 Ožujak 2017 21:10

Atraktivnim prologom u Tuheljskim toplicama pred nekoliko tisuća gledatelja počelo je 6. izdanje INA Rallya Kumrovec.
Nakon druge vožnje prologa najuspješnija je austrijska posada Niki Mayer-Melnhof i Poldi Welsersheimb (Ford Fiesta R5) s ukupnim vremenom 4:23,8 minuta, a zanimljivo je da su noćnu utrku odvezli bolje nego onu po danu. Slovenci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 T16 R5, zauzeli su drugo mjesto, za vodećima su kasnili 0:09, 1, a treća je hrvatska posada u sastavu Viliam Prodan i Zoran Raštegorac koja je u Peugeotu 208 T16 R5 ostvarila vrijeme od 4:27, 9 minuta.


Pet posada nije završilo današnju vožnju, ali svi vozači imaju pravo sutra nastupiti.


Nakon prologa rally u organizaciji Auto kluba Delta Sport iz Zagreba nastavlja se sutra s nova četiri kružna brzinska ispita u Kumrovcu.
Ceremonijalni start je u subotu u 9:01, a brzinski ispiti na rasporedu su od 10:09. Ovogodišnje izdanje rallyja okupilo je 59 posada iz 6 zemalja, od čega je 41 hrvatska. Posebnost kumrovečkih brzinaca leži u uskoj stazi s mnoštvom vezanih zavoja i prijevoja. Nerijetko se na asfaltu nađe i poprilična količina šljunka kojeg odabirom idealne putanje automobili izbace na cestu. Već godinama publika prepoznaje Rally Kumrovec kao događaj koji donosi atraktivne vožnje s mnoštvom skokova, a ove je godine atrakcija još i veća jer je među natjecateljima i šest vozila R5 klasifikacije, a svako od tih vozila vrijedno je oko 250 tisuća eura. U dosadašnjih pet izdanja utrke najbolje se snašao mađarski vozač Janos Szilagyi, koji je pobijedio tri puta.


Kompletni itinerer čini nešto manje od 60 kilometara, od čega su gotovo 70% brzinski ispiti. Natjecanje je upisano u FIA i kalendar Hrvatskog auto i karting saveza, a boduje se kao Međunarodno FIA zonsko natjecanje, Prvenstvo Hrvatske i Prvenstvo HAKS Sjeverne lige.

 

Fotografija je za slobodnu objavu. Ukoliko trebate još arhivskih fotografija, možete ih preuzeti na donjoj poveznici (njihov autor je Uroš Modlic, a objava slobodna):


http://www.rally-kumrovec.com/2017/index.php/hr/mediji/foto-galerija

back to top

Login or Register