download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

FIAHrvatski Auto i Karting SavezZAGREBAČKI AUTOMOBILISTIČKI SAVEZAuto Klub Delta SportKrapinsko-Zagorska ŽupanijaTZ Kumrovec-Desinić-Zagorska SelaTerme TuheljHrvatska Turistička Zajednica

Facebook

YouTube

Niki Mayr-Melnhof vraća se braniti naslov u Kumrovcu!

Kum 5040 

Aktualni pobjednik INA Rallya Kumrovec Niki Mayr-Melnhof vraća se u Hrvatsku braniti naslov. Vozit će s novim suvozačem, ali „pucati“ će visoko. Brzinski ispiti Rallya Kumrovec bit će mu izvrsna priprema za idući krug Prvenstva Austrije. Odvojio je malo vremena i odgovorio na nekoliko pitanja.

 

1. Vraćate se u Hrvatsku, nakon uvjerljive prošlogodišnje pobjede, branit ćete naslov. Kakva su Vaša očekivanja, s obzirom da nećete voziti s Poldijem Welsersheimbom?

 

Prije svega, hvala vam što ste me pozvali natrag u prelijepi Kumrovec, u Hrvatsku. Bilo je zaista zadovoljstvo voziti u Kumrovcu prošle godine i na kraju smo stigli do slatke pobjede, što je za mene bilo nevjerojatno iskustvu. S obzirom da sam prilično nov u rallyu, bila mi je to prva pobjeda u karijeri u toj disciplini i sigurno ću je se sjećati još dugo.

Svakako, malo sam nezadovoljan što se ne mogu vratiti s Poldijem, no on ima vrlo važnog posla. S druge strane, u Thomasu Zeiseru imam vrlo iskusnog i profesionalnog suvozača i već smo odradili mnogo testiranja.

 

2. Kako vam se sviđa koncept Rallya Kumrovec – kratki itinerer s gotovo 70% brzinskih ispita, s ne baš previše prilika za pogrešku i kasniji povratak?

 

To je vrlo atraktivan koncept koji mi se jako sviđa. Sastoji se od vrlo teških, brzih i uskih brzinaca, koji ne ostavljaju prostora ikakvim pogreškama. No, najvažnije od svega je da je savršen za publiku, koje je bilo mnogo prošle godine uz stazu. Stalno su blizu akcije i zbog toga što je to tako kompaktan rally, mogu vidjeti mnogo akcije.

 

3. Možete li usporediti brzinske ispite Rallya Kumrovec s onima u Prvenstvu Austrije?

 

Poprilično su usporedivi s Rebeland rallyem u austrijskom prvenstvu, koji će se održati dva tjedna nakon Kumrovca. Stoga je to izvrsna priprema za nas da se vratimo u ritam.

 

4. Niste imali sreće na otvaranju sezone. Kako će vaše odustajanje na Janner rallyu utjecati na ostatak sezone?

 

Odustajanje zbog tehinčkogkvara na Janner rallyu je bilo prilično nesretno, ali izvukli smo pouku iz njega i povratili povjerenje u automobil nakon što smo ga vozili u tim vrlo teškim uvjetima. Cijela ekipa Drift Company uložila je mnogo truda za taj rally, ali jednostavno nam nije bilo suđeno, no vratit ćemo se iduće godine još jači. S obzirom da je to bio samo početak sezone, uopće me ne zabrinjava, jer još je mnogo bodova u igri.

 

5. Prošle sezone nekoliko ste puta nastupili s Audijem. Planirate li se i ove godine natjecati na kružnim utrkama?

 

Plan je fokusirati se u potpunosti na rally ove sezone, a s Audijem ne mislim sudjelovati u cijelom GT prvenstvu. No, ukaže li se nešto na Nordschleifeu, mogao bih još jednom razmisliti o svemu.

 

back to top

Login or Register