download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

FIAHrvatski Auto i Karting SavezZAGREBAČKI AUTOMOBILISTIČKI SAVEZAuto Klub Delta SportKrapinsko-Zagorska ŽupanijaTZ Kumrovec-Desinić-Zagorska SelaTerme TuheljHrvatska Turistička Zajednica

Facebook

YouTube

DELTA SPORT

DELTA SPORT

Mayr-Melnhof i Zeiser ukupni su pobjednici u Kumrovcu

 • Published in News
 • Subota, 03 Ožujak 2018 17:23
 • 0

Austrijska posada Niki Mayr-Melnhof i Thomas Zeiser koji su vozili Ford Fiestu R5 s ukupnim vremenom od 31:37,7 minuta pobjednici su rallyja u Kumrovcu. Niki je u Zagorju slavio i prošle godine, a od tada je promijenio jedino suvozača.

“ Bio je to jedan težak rally, drugačiji od prošlogodišnjeg, ali uspjeli smo preživjeti i ne zapeti nigdje.  Sretan sam novom pobjedom“ zaključio je Niki Mayer-Melnhof.

Drugo mjesto pripalo je hrvatskoj postavi i aktualnim prvacima Hrvatske Krisztianu Hidegu i Istvanu Kereku (Škoda Fabia R5)  koji su za Austrijancima kasnili 1:20,2. Na postolju je bila još jedna hrvatska postava jer treći su bili Zoran Raštegorac i Damir Bruner (Mitsubishi Lancer EVO IX) s ukupnim vremenom 35:05,8.

Od ukupno 56 posada koliko ih se prijavio za utrku, 40 ih je došlo u Kumrovec, a tri nisu završile utrku, dok jedna posada nije ni startala.

Završetkom rallyja u Kumrovcu počelo je Prvenstvo Hrvatske.

Nakon prva dva brzinca Austrijanci i dalje vodeći

 • Published in News
 • Subota, 03 Ožujak 2018 13:03
 • 0

Završen je i drugi brzinski ispit nakon kojega su i dalje u vodstvu Austrijanci Niki Mayr-Melnhof i Thomas Zeiser (Ford Fiesta R5) s ukupnim vremenom 8:37,0. Izgleda da Niki dobro poznaje Kumrovec jer i prošle je godine slavio baš on. Druga je hrvatska posada Krisztian Hideg i Istvan Kerek (Škoda Fabil R5) koji za vodećima kasne 0:26,5, dok su treći Zoran Raštegorac i Damir Bruner (Mitsubishi Lancer EVO IX) s vremenom 9:32,2.

Dvije posade nisu uspjele završiti brzinac, dok jedna nije ni startala. Treći brzinski ispit vozi se na relaciji Donji Škrnik - Gornji Škrnik - Zagorska Sela, a kreće od 14.40 sati.

Evo što je nakon drugog brzinca rekao Raštegorac: „Realtivno je dobro, još ima malo snijega, ali dobro je. S ovim brzinama možemo ići na plac. Nije to ništa spektakularno“. Zadovoljan je i Mateo Butorac koji je s Lukom Raštegorcem u Citroenu C2 R2 Max:“ Super je, bolje nego što smo očekivali.

Teško je voziti po ovim uvjetima, ne znamo što nas čeka iza svakog zavoja, komplicirano je.  Dosta se i ljudi okupilo, iznenađujuće je to“ zaključio je Butorac koji je nakon drugog brzinca peti.

Ceremonijalni start je krenuo, čekaju se brzinci

 • Published in News
 • Subota, 03 Ožujak 2018 09:57
 • 0

Ceremonijalnim startom u Kumrovcu započelo je 7. izdanje INA Rally Kumrovec.  Svi su se ujutro probudili pod snijegom, ali nikome to nije smetalo.

Prvo je krenula austrijska posada Niki Meyer-Melnhoh i Thomas Zeiser u Ford Fiesti R5, a nakon njih i još dva automobila R5 klasifikacije, šest takvih se najavilo, ali samo su tri došla do Kumrovca, snijeg im je izgleda pomrsio račune...

Nema veze i ovo je dovoljan razlog i pozivnica za sve zaljubljenike u oktanski spektakl da budu uz stazu kada krenu brzinci jer se i na prologu jučer okupilo nekoliko tisuća navijača.

Aktualni prvaci Hrvatske slavili su na prologu u Tuhelju

 • Published in News
 • Petak, 02 Ožujak 2018 21:16
 • 0

Pred nekoliko tisuća gledatelja koji su na snijegu stajali pored staze u Tuheljskim toplicama počelo je 7. izdanje INA Rallyja Kumrovec 2018. Prva vožnja pripala je hrvatskoj posadi u  sastavu Krisztian Hideg i Istvan Kerek koji su došli u R5 automobilu (Škoda Fabia R5). Nakon druge vožnje prologa pobjeda je na kraju i otišla njima.

 

Slavili su s ukupnim vremenom 5:17,4 minuta. Austrijanci Niki Meyer-Melnhoh i Thomas Zeiser (Ford Fiesta R5), zauzeli su drugo mjesto, za vodećima su kasnili 0:11,9, a treća je još jedna austrijska posada u sastavu Stefan Fritz i Bernhard Ettel koja je u Škodi Fabiji S2000 ostvarila vrijeme od 5:27,7 minuta.

 

Sutra su na rasporedu brzinci koji startaju od 10 sati u Kumrovcu.

Mayer-Melnhof i Welsersheimb osvojili su rally u Kumrovcu

 • Published in News
 • Subota, 04 Ožujak 2017 18:13
 • 0

 

Austrijska posada Niki Mayer-Melnhof i Poldi Welsersheimb u Ford Fiesti R5 s ukupnim vremenom od 26:54,3 minuta pobjednici su rallyja u Kumrovcu. Drugo mjesto je pripalo slovenskoj posadi Rok Turk i Blanka Kacin koji za Austrijancima kasne o:46,6. Treće mjesto osvojila je hrvatska posada Juraj Šebalj i Karlo Golub s ukupnim vremenom 28:19,4.

 

A ovaj rally obilježila su mnoga izlijetanja, a među onima koji su to iskusili su i Wiliam Prodan i Zoran Raštegorac.

 

"Prebrzi dolazak za skretanje u drugi krug, kočenje, autoblok na šoder, bio je to koban udarac za nas" rekao je nakon svega Prodan.

Završen treći brzinac, Austrijanci i dalje vode

 • Published in News
 • Subota, 04 Ožujak 2017 16:31
 • 0

Niki Mayer-Melnhof i Poldi Welsersheimb u Ford Fiesti R5 s ukupnim vremenom 21:09,7 i dalje su vodeći, druga je ponovno Slovenska posada Rok Turk i Blanka Kacin koji za Austrijancima kasne 0:35,2, a treći su naši Juraj Šebalj i Karlo Golub s ukupnim vremenom 22:13,1.
Dvanaest posada nije uspjelo završtiti.
 
 Drugoplasirani Slovenci u cilj su se vratili s prbušenom gumom, ali kažu da nije ništa strašno.
 “ Vjerojatno se nakrivila felga u jednom od hakljanja i probušila gumu, to će se popraviti. Ništa posebno, nismo puno izgubili na vremenu. Znali smo da će biti puno pijeska i šodera na stazi.
 
Ova utrka je bila test, da radimo nešto, da se pripremamo. Nismo mislili da možemo napasti, ali sada samo vozimo i idemo završiti. Organizacija je super kao i svake godine“ rekao je nakon trećeg brzinca Rok Turk.
Posljednji brzinski ispit starta u 16:28.

Austrijanci i dalje vodeći!

 • Published in News
 • Subota, 04 Ožujak 2017 13:33
 • 0

Završen je i drugi brzinski ispit, koji je je bio koban za mnoge posade, a među njima su i Wiliam Prodan i Zoran Raštegorac. Osam posada nije uspjelo završtiti brzinac.

 


Niki Mayer-Melnhof i Poldi Welsersheimb u
Ford Fiesti R5 s ukupnim vremenom 15:22,3 i dalje su vodeći, druga je Slovenska posada Rok Turk i Blanka Kacin koji za Austrijancima kasne 0:24, 2, a treći su naši Juraj Šebalj i Karlo Golub s ukupnim vremenom 16:03,5.

 


“ Išao sam sjajno, ali su nas zaustavili jer je Prodan imao sudar sastrane, baš mi je žao. Baš sam si uhvatio dobar ritam, baš sam se dobro osjećao. Šteta. Još dva brzinca do kraja “ rekao je Juraj Šebalj nakon drugog brzinskog ispita.

Austrijanci vodeći!

 • Published in News
 • Subota, 04 Ožujak 2017 11:39
 • 0
Završen je prvi brzinski ispit, koji je obilježilo dosta odustajanja, čak četiri, a od 59 posada koliko ih je startalo, nije ih završilo šest.
 
Niki Mayer-Melnhof i Poldi Welsersheimb s ukupnim vremenom 7:45,9 su vodeći, druga je Slovenska posada Rok Turk i Blanka Kacin koji za Austrijancima kasne 0:12,1, a treći su naši Juraj Šebalj i Karlo Golub s vremenom 8:06,5.
 
"Imali smo dosta problema i s obzirom na njih treći smo i dobro je. Konkurencija je jaka i zadovoljni smo" rekao je Juraj Šebalj nakon prvog brzinca. On i Karlo Gloub nastupaju u Mitsubishi Lanceru EVO IX.

CEREMONIJALNIM STARTOM ZAPOČEO DRUGI DAN NATJECANJA

 • Published in News
 • Subota, 04 Ožujak 2017 09:53
 • 0

 

Prolozi u Tuhelj su završili, vozači se naspavali, vratili u Kumrovec i u 9 sati obavili ceremonijalni start. Prvo je krenula mađarska posada Antal Kovacs i Gergo Istovics u Ford Fiesti R5.

Poprilično skupi vozni park, sa šest vozila R5 klase okusit će ceste Kumrovca. Vrijeme im ide na ruku, a čekaju ih još i četiri brzinska ispita koji kreću od 10 sati. To je i više nego dovoljan razlog za dolazak u Hrvatsko Zagorje.

Austrijanci najbolji nakon prologa u Tuheljskim toplicama

 • Published in News
 • Petak, 03 Ožujak 2017 21:10
 • 0

Atraktivnim prologom u Tuheljskim toplicama pred nekoliko tisuća gledatelja počelo je 6. izdanje INA Rallya Kumrovec.
Nakon druge vožnje prologa najuspješnija je austrijska posada Niki Mayer-Melnhof i Poldi Welsersheimb (Ford Fiesta R5) s ukupnim vremenom 4:23,8 minuta, a zanimljivo je da su noćnu utrku odvezli bolje nego onu po danu. Slovenci Rok Turk i Blanka Kacin (Peugeot 208 T16 R5, zauzeli su drugo mjesto, za vodećima su kasnili 0:09, 1, a treća je hrvatska posada u sastavu Viliam Prodan i Zoran Raštegorac koja je u Peugeotu 208 T16 R5 ostvarila vrijeme od 4:27, 9 minuta.


Pet posada nije završilo današnju vožnju, ali svi vozači imaju pravo sutra nastupiti.


Nakon prologa rally u organizaciji Auto kluba Delta Sport iz Zagreba nastavlja se sutra s nova četiri kružna brzinska ispita u Kumrovcu.
Ceremonijalni start je u subotu u 9:01, a brzinski ispiti na rasporedu su od 10:09. Ovogodišnje izdanje rallyja okupilo je 59 posada iz 6 zemalja, od čega je 41 hrvatska. Posebnost kumrovečkih brzinaca leži u uskoj stazi s mnoštvom vezanih zavoja i prijevoja. Nerijetko se na asfaltu nađe i poprilična količina šljunka kojeg odabirom idealne putanje automobili izbace na cestu. Već godinama publika prepoznaje Rally Kumrovec kao događaj koji donosi atraktivne vožnje s mnoštvom skokova, a ove je godine atrakcija još i veća jer je među natjecateljima i šest vozila R5 klasifikacije, a svako od tih vozila vrijedno je oko 250 tisuća eura. U dosadašnjih pet izdanja utrke najbolje se snašao mađarski vozač Janos Szilagyi, koji je pobijedio tri puta.


Kompletni itinerer čini nešto manje od 60 kilometara, od čega su gotovo 70% brzinski ispiti. Natjecanje je upisano u FIA i kalendar Hrvatskog auto i karting saveza, a boduje se kao Međunarodno FIA zonsko natjecanje, Prvenstvo Hrvatske i Prvenstvo HAKS Sjeverne lige.

 

Fotografija je za slobodnu objavu. Ukoliko trebate još arhivskih fotografija, možete ih preuzeti na donjoj poveznici (njihov autor je Uroš Modlic, a objava slobodna):


http://www.rally-kumrovec.com/2017/index.php/hr/mediji/foto-galerija

Subscribe to this RSS feed

Login or Register