download theme

Bonus for new user http://bet365.artbetting.gr 100% bonus by bet365.

bet365.artbetting.co.uk

FIAHrvatski Auto i Karting SavezZAGREBAČKI AUTOMOBILISTIČKI SAVEZAuto Klub Delta SportKrapinsko-Zagorska ŽupanijaTZ Kumrovec-Desinić-Zagorska SelaTerme TuheljHrvatska Turistička Zajednica

Facebook

YouTube

DELTA SPORT Press

DELTA SPORT Press

Austrijanaci Neubauer i Ettel slavili u Kumrovcu.

 • Published in News
 • Subota, 02 Ožujak 2019 16:48
 • 0

 

 

Austrijska posada Hermann Neubauer i Bernhard Ettel u Ford Fiesti R5 ukupni je pobjednik osmog izdanja INA Rallya Kumrovec u organizaciji Auto kluba Delta Sport iz Zagreba s kojim je otvorena nova sezona, a ujedno i počelo Prvenstvo Hrvatske. Za austrijsku posadu ovo je bio premijerni nastup na ovom izdanju.

 


„Prvi put smo ovdje i sjajno je. Teško je, mislim da nikada nisam ovako nešto vozio, ali zabavljali smo se u autu. Ovo je odlična priprema za austrijsko prvenstvo. Staza je baš teška, ali uživao sam vozeći je svake sekunde. Nadam se da ćemo se vratiti u Kumrovec“ rekao je Neubauer koji je sa svojim suvozačem Kumrovec odvozio u ukupnom vremenu 44:08,4 minute.

 


Drugo mjesto pripalo je slovenskoj posadi Rok Turk i Blanka Kacin u Hyundai i20 R5. Oni su završili s ukupnim vremenom 44:51,1.
Treća je bila mađarska posada Antal Kovacs i Gergo Istovic u Ford Fiesti R5. Oni su brzinske ispite u Kumrovcu odvezli u ukupnom vremenu 45:13,1.

 


Najuspješnija hrvatska posada bila je ona Krisztiana Hidega i Istvana Kereka u Škodi Fabiji R5. Oni su završili četvrti.

 

Austrijanci su danas nedodirljivi.

 • Published in News
 • Subota, 02 Ožujak 2019 14:14
 • 0

 

Austrijanci su danas nedodirljivi.

 

Ovogodišnji kumrovečki rally poseban je po tome što su natjecatelje dočekale nove i zanimljive staze, a vozit će se šest brzinskih ispita, a ne četiri kao prijašnjih godina. Mnoštvo navijača okupilo se po zagorskim bregima, a svemu je kumovalo i lijepo i sunčano vrijeme.

 

Nakon četvrtog brzinca najbolji su Austrijanci Hermann Neubauer i Bernhard Ettel s ukupnim vremenom od 31:03,6 minuta. Drugi su i dalje Slovenci Rok Turk i Blanka Kacin s vremenom 31:28,6, dok je treća mađarska posada u sastavu Antal Kovacs i Gergo Istovics s ukupnim vremenom od 31:47,4.

 

Nakon današnja četiri brzinca ostali smo bez jedanaest posada. Čak devet njih brzince nije uspjelo završiti, a dvije posade nisu startale u posljednjem. Peti ispit kreće od 15:06.

Nakon prva dva brzinca, Austrijanci vode.

 • Published in News
 • Subota, 02 Ožujak 2019 12:22
 • 0

 

Prva dva brzinska ispita drugog dana 8. INA Kumrovec Rallyja su iza nas.

 

Brzinci su se vozili kroz Zagorska Sela i Kumrovec u rutama: Zagorska Sela - Kuzminec Miljanski - Pušća - Zagorska Sela, te u trasi: Ravno Brezje - Razdrto Tuheljsko - Ravno Brezje - Kladnik.

 

U ukupnom poretku, računajući i rezultate s dva prologa od jučer, vodi austrijska posada u sastavu Herman Neubauer i Bernhard Ettel s vremenom 17:56,2, slijede ih Slovenci Rok Turk i Blanka Kacin koji za vodećima kasne 0:13,2, dok je treća mađarska posada Antal Kovacs i Gergo Istovic s ukupnim vremenom  18:18,0.

 

Ceremonijalni start na 8. INA Kumrovec Rallyju je odrađen.

 • Published in News
 • Subota, 02 Ožujak 2019 10:04
 • 0

 

Ceremonijalni start na 8. INA Kumrovec Rallyju je odrađen.

 

Ove se godine vozi šest brzinaca kroz Zagorska Sela i Kumrovec. Posade očekuju tri vožnje BI Zagorska Sela i tri BI Kumrovec, što ukupno iznosi 62,22 kilometra brzinskih ispita. Zadržana je konfiguracija staza s mnoštvom vezanih zavoja i prijevoja, koji su već godinama zaštitni znak Rallyja Kumrovec.

 

Najuspješniji vozač dosadašnjih sedam kumrovečkih rallyja je Mađar Janos Szilagyi s tri pobjede. Ove godine Kumrovec Rally vozit će 48 posada iz četiri zemlje.

 

 

Evo i dojmova i očekivanja vozača nakon prvog prologa.

 • Published in News
 • Petak, 01 Ožujak 2019 18:44
 • 0

 

Evo i dojmova i očekivanja vozača nakon prvog prologa:

 

"Imamo novi auto. To je jedan novi izazov, moji idoli su vozili takve automobile i svaki relijaš bi htio voziti ovakav automobil. Nemam puno očekivanja, samo da sve prođe kako spada" rekao je Juraj Šebalj koji vozi Toyotu GT86 C2 R3.
Zadovoljan je i Slovenac Rok Turk koji je nakon prvog prologa vodeći:


"Ništa posebno, novi auto, sve novo. Došli smo zbog testa. Da napravimo sve što možemo na autu pa ćemo vidjeti" kaže Turk.

 

Atraktivnim prologom u Tuheljskim toplicama krenulo je osmo izdanje Kumrovec relija.

 • Published in News
 • Petak, 01 Ožujak 2019 18:28
 • 0

 

Atraktivnim prologom u Tuheljskim toplicama krenulo je osmo izdanje Kumrovec relija.

 

Ove sezone na zagorske brege došla je 51 posada iz četiri zemlje, a nakon prvog prologa vodi slovenska posada u sastavu Rok Turk i Blanka Kacin s vremenom 2:12,3 minute, slijede ih Hermann Neubauer i Bernhard Ettel koji za Slovencima kasne 0:01,0. Treći su Krisztian Hideg i Istvan Kerek. Oni za vodećima kasne 0:02,6. Dvije posade nisu završile prvi prolog.

 

Prologom u Tuhelju započeo 7.INA Rally Kumrovec

Atraktivnim prologom u Tuheljskim toplicama započeo je 7. INA Rally Kumrovec. Ukupno 56 posada se prijavio, ali startalo ih je 40.

 

Nakon prvog prologa njega najbolja je hrvatska posada u sastavu Krisztian Hideg i Istvan Kerek s vremenom 2:30,6, slijede ih Austrijanci Stefan Fritz i Bernhard Ettel koji zaostaju 0:06,9 za vodećima, na trećem mjestu je još jedna austrijska posada, Niki Meyer-Melnhoh i Thomas Zeiser s vremenom 2:38,6.

Niki Mayr-Melnhof vraća se braniti naslov u Kumrovcu!

Kum 5040 

Aktualni pobjednik INA Rallya Kumrovec Niki Mayr-Melnhof vraća se u Hrvatsku braniti naslov. Vozit će s novim suvozačem, ali „pucati“ će visoko. Brzinski ispiti Rallya Kumrovec bit će mu izvrsna priprema za idući krug Prvenstva Austrije. Odvojio je malo vremena i odgovorio na nekoliko pitanja.

 

1. Vraćate se u Hrvatsku, nakon uvjerljive prošlogodišnje pobjede, branit ćete naslov. Kakva su Vaša očekivanja, s obzirom da nećete voziti s Poldijem Welsersheimbom?

 

Prije svega, hvala vam što ste me pozvali natrag u prelijepi Kumrovec, u Hrvatsku. Bilo je zaista zadovoljstvo voziti u Kumrovcu prošle godine i na kraju smo stigli do slatke pobjede, što je za mene bilo nevjerojatno iskustvu. S obzirom da sam prilično nov u rallyu, bila mi je to prva pobjeda u karijeri u toj disciplini i sigurno ću je se sjećati još dugo.

Svakako, malo sam nezadovoljan što se ne mogu vratiti s Poldijem, no on ima vrlo važnog posla. S druge strane, u Thomasu Zeiseru imam vrlo iskusnog i profesionalnog suvozača i već smo odradili mnogo testiranja.

 

2. Kako vam se sviđa koncept Rallya Kumrovec – kratki itinerer s gotovo 70% brzinskih ispita, s ne baš previše prilika za pogrešku i kasniji povratak?

 

To je vrlo atraktivan koncept koji mi se jako sviđa. Sastoji se od vrlo teških, brzih i uskih brzinaca, koji ne ostavljaju prostora ikakvim pogreškama. No, najvažnije od svega je da je savršen za publiku, koje je bilo mnogo prošle godine uz stazu. Stalno su blizu akcije i zbog toga što je to tako kompaktan rally, mogu vidjeti mnogo akcije.

 

3. Možete li usporediti brzinske ispite Rallya Kumrovec s onima u Prvenstvu Austrije?

 

Poprilično su usporedivi s Rebeland rallyem u austrijskom prvenstvu, koji će se održati dva tjedna nakon Kumrovca. Stoga je to izvrsna priprema za nas da se vratimo u ritam.

 

4. Niste imali sreće na otvaranju sezone. Kako će vaše odustajanje na Janner rallyu utjecati na ostatak sezone?

 

Odustajanje zbog tehinčkogkvara na Janner rallyu je bilo prilično nesretno, ali izvukli smo pouku iz njega i povratili povjerenje u automobil nakon što smo ga vozili u tim vrlo teškim uvjetima. Cijela ekipa Drift Company uložila je mnogo truda za taj rally, ali jednostavno nam nije bilo suđeno, no vratit ćemo se iduće godine još jači. S obzirom da je to bio samo početak sezone, uopće me ne zabrinjava, jer još je mnogo bodova u igri.

 

5. Prošle sezone nekoliko ste puta nastupili s Audijem. Planirate li se i ove godine natjecati na kružnim utrkama?

 

Plan je fokusirati se u potpunosti na rally ove sezone, a s Audijem ne mislim sudjelovati u cijelom GT prvenstvu. No, ukaže li se nešto na Nordschleifeu, mogao bih još jednom razmisliti o svemu.

 

Mađarska dominacija u prologu.

 

Atraktivnim prologom u Tuheljskim toplicama pred nekoliko tisuća gledatelja počelo je 5.izdanje Ina relija Kumrovec. Ovogodišnja je utrka okupila rekordnih 70 posada iz šest zemalja.

 

Nakon dva brzinska ispita, vodeća je mađarska posada Antala Kovacsa (vozač) i Georga Istovicsa (suvozač) u Ford Fiesti R5 s ukupnim vremenom od 4:44.0 minuta. Na drugom su mjestu sa 3.9 sekundi zaostatka njihovi sunarodnjaci Zoltan Lensce i Tamas Hofbauer također u Fordu Fiesti R5. Trećeplasirana posada su Slovenci Rok Turk i Martina Lazar u Peugeotu 208 R2. Njihovo je vrijeme 4:52.4 minute.

 

Najuspješnija hrvatska posada su članovi Autokluba Delta Sport, Janos Szilagy i Katarina Husnjak, koji su u Mitsubishiju Lanceru Evo X odvozili 4:54.2 minute.

 

Deset posada nije završilo današnju vožnju - sedam ih je odustalo, dok ih tri nije ni započelo. Svi vozači, doduše, imaju pravo sutra nastupiti.

 

Nakon Tuheljskih toplica reli u organizaciji Auto kluba Delta Sport iz Zagreba nastavlja se sutra sa nova četiri brzinska ispita u Kumrovcu.

 

Posebnost kumrovečkih brzinaca leži u uskoj stazi s mnoštvom vezanih zavoja i prijevoja. Nerijetko se na asfaltu nađe i poprilična količina šljunka kojeg odabirom idealne putanje automobili izbace na cestu. Već godinama publika prepoznaje rally Kumrovec kao događaj koji donosi atraktivne vožnje s mnoštvom skokova. U dosadašnje četiri utrke najbolje se snašao mađarski vozač Janos Szilagyi, koji je pobijedio tri puta, a 2013. godine morao je odustati nakon pola utrke zbog bolesti suvozača u trenutku dok je držao vodstvo. Jednu pobjedu u Kumrovcu izborio je Porečanin Daniel Šaškin.

 

Ceremonijalni start je u 9:31 u Kumrovcu, a brzinski ispiti startaju u 11:09. Više nego sjajna pozivnica za novi oktanski spektakl.

KRENUO RALLY U KUMROVCU

 

Simpatična zelena Peglica je na Tuheljskim toplicama otvorila 5. Rally Kumrovec! Rekordnih 70 postava će prisustovati u vikendu, među kojima je i jedna ženska posada - Gorana Hunić i Maja Redžić.

 

Danas su, nakon verfikacije i upoznavanja staze na redu bili dva prologa u Tuhelju, dok će se već sutra rally nastaviti u Kumrovcu gdje nas očekuju četiri brzinska ispita.

 

Vrijeme se cijeli dan poigravalo s organizatorima - od kiše i snijega u jutarnjim satima, preko oblaka u ranim popodnevnim satima, do savršeno tajmiranog sunca taman za otvorenje oktanskog vikenda u Zagorju.

Subscribe to this RSS feed

Login or Register